EN
KAYSERİ’DE AHİLİK KÜLTÜRÜ’NE SAHİP ÇIKMALIYIZ
29 Haziran 2021

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi'nde 2021 Ahi Evran Yılı kapsamında düzenlenen “Ahi Evran Etkinlikleri Toplantısı”na katıldı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'ın başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Tahir Nursaçan ve davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "ERÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Çalış başkanlığında Ahi Evran Etkinlikleri Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılının 'Ahi Evran Yılı' olarak kutlanmasına dair genelge yayımladı. Ahi Evran, Anadolu'da ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkar zümresinin piridir. Bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik Kültürü'nü yaşatmak için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahi Evran’ın bir miras olarak bizlere bıraktığı Ahilik kültürünü genç nesillerimize sağlam bir şekilde aktarmak ve anlatabilmemiz lazım. Ahiliğin temellerinin atıldığı Kayseri’de Ahilik Kültürü’ne her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Ahi Evran’ı ve öğretisini daha iyi anlamamız ondan örnek almamız lazım. Teknoloji ile birlikte e-ticaret ve bununla ilgili alt yapı çok önem kazandı. Yapılan çalışmadan dolayı Erciyes Üniversitemize teşekkür ederim. Bizler de ahilik adına yapılacak tüm çalışmalara destek olacağız." dedi
2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.